Hoe het allemaal begon…

In 1967 werd voor de eerste maal het Vakantiekamp Wij georganiseerd, met als motto ‘IK en JIJ = WIJ’. En uiteindelijk is de motivatie nog steeds dezelfde, namelijk jongeren gedurende tien dagen een prettige, maar toch ook zinvolle vakantie aanbieden.

Waar het vakantiekamp WIJ aanvankelijk enkel bedoeld was voor jongeren uit de H. Sacramentparochie van Merksem, is dit in de loop der jaren uitgegroeid tot een heus jaarlijks evenement voor jongens en meisjes uit het Antwerpse.

Elk jaar opnieuw trekken we er met zo’n honderd deelnemers op uit naar een prachtige plek, meestal midden in de natuur. Kinderen tussen de 7 en 17 jaar leven er gedurende 10 dagen samen met hun leeftijdsgenootjes. Samen met een ploeg enthousiaste begeleiders en keukenpieten, maken ze er telkens weer een onvergetelijk feest van.

Bosspelen, tochten, knutselen, zwemmen, … het is slechts een greep uit het rijke aanbod dat uit de fantasie van de monitoren voortspruit. Niet alleen het spelen, ook het samen opknappen van klussen als aardappelen schillen, samen de tent op orde houden, samen eten en afwassen zijn een essentieel onderdeel van 10 dagen Vakantiekamp.

Zo’n kamp organiseren vraagt uiteraard heel wat voorbereiding. Niet alleen voor een tof activiteiten programma, maar ook aandacht voor verzekeringen, kwaliteit van maaltijden, hygiëne, medische verzorging, … zijn van essentieel belang om het Vakantiekamp telkens weer tot een succes te laten uitgroeien. Momenteel berust deze organisatie in de handen van een groep vrijwilligers die doorheen de jaren met het kamp mee zijn opgegroeid en die ondertussen al op een heel pak ervaring kunnen bogen. Gelukkig kunnen wij hierbij rekenen op de steun van de provincie en de stad Antwerpen.

Of hoe je steeds weer met telkens nieuwe jongeren een prachtige vakantie kan beleven !

© Copyright 2021 - Gemaakt door Tom Lamiroy - Vakantiekamp Wij vzw.