Inleiding

Het Wijkamp neemt elk jaar tussen 11 en 21 augustus zo’n 120 kinderen tussen 7 en 17 jaar mee op kamp (De jongste 2 groepen gaan slechts 7 dagen mee op kamp, ze vertrekken 3 dagen later dan de rest)

De locatie verschilt van jaar tot jaar maar ligt meestal ergens in de Limburgse bossen.
Het kamp neemt ook ongeveer 15-20 vrijwilligers mee als leidingsploeg en ongeveer 8 vrijwilligers als keukenploeg.

De keukenploeg neemt naast het koken op kamp ook de hele praktische organisatie rondom het kamp op zich en vormt dus zo ook mee de omkadering van het hele kamp.

Groepen

De kinderen worden onderverdeeld in  6 gemengde leeftijdsgroepen
(De 7-8 jarigen; de 9-10 jarigen; de 11-12 jarigen; de 13-14 jarigen, 15-16 jarigen en bovendien de 17-jarigen).

Gedurende de ganse dag doen zij een aantal activiteiten zoals sport, een uitgebreid (bos)spel, leuke dingen knutselen voor het avondfeest, coole dingen sjorren… gewoon waanzinnig amuseren!
Niet alleen spelen, maar ook aardappelen schillen, de tenten op orde houden of samen afwassen zijn één van de vele activiteiten op kamp.

Dit jaar slapen de 2 jongste groepen binnen, de andere groepen slapen buiten. We voorzien hiervoor in grote, erg degelijke tenten (voorzien door de Uitleendienst Kampeermateriaal van de Vlaamse Overheid). Bij de jongere groepen slaapt de leiding bij op de kamer bij de kinderen. Op die manier zijn ze ’s nacht vlakbij als dat nodig zou zijn.

Vaste activiteiten

Een aantal vaste activiteiten op kamp zijn de 2 tochtdagen, een familiedag en een bonte avond.
Tijdens een tochtdag gaat de hele groep op dagtocht naar een bepaalde plaats, bv. een zwembad of een leuk recreatiedomein in de buurt!
In het midden van het kamp is er altijd de familiedag. Dan worden de leeftijdsgroepen even verlaten en worden er activiteiten gedaan met alle kinderen samen.

De laatste avond op kamp worden er ook speciale activiteiten (optredens door de kinderen, een show,…) georganiseerd met daarna nog een kampvuur.
En dan altijd dat lastige moment van het kamp… Het afscheid, het afsluitmoment en het naar huis gaan…

Bij alle activiteiten houden we uiteraard steeds rekening met de op dat moment geldende corona-maatregelen. We streven hierbij naar zo veel mogelijk plezier, binnen een maximaal veilig kader.

Het Wijkamp, dat is 10 dagen zorgeloos genieten en spelen. Of je nu al ooit op kamp bent geweest of niet, iedereen is welkom.

© Copyright 2021 - Gemaakt door Tom Lamiroy - Vakantiekamp Wij vzw.